Gledališče kot sredstvo za pomoč pri odpravljanju težav
Z novimi ustvarjalnimi idejami in gibanjem do celostnega poučevanja in učenja v vrtcu in šoli
Erasmus-OSZirovnica-Glava

Šola z letošnjim šolskim letom pričenja z izvajanjem projekta Z novimi ustvarjalnimi idejami in gibanjem do celostnega poučevanja in učenja v vrtcu in šoli. Projekt bo potekal dve leti, in sicer ob podpori programa Erasmus+. Ključni cilj je nadgraditi izobraževanja programa fit-pedagogike z mobilnostjo učiteljev z namenom doseganja trajnejšega znanja pri učencih skozi učenje z gibanjem v predšolskem in osnovnošolskem izobraževanju. V projekt so vključeni strokovni delavci vrtca in šole, ki bodo obiskali izobraževalne ustanove v tujini. Tam bodo opazovali aktivne oblike pouka, ki jih bodo nato prenesli na ostale strokovne delavce šole oz. implementirali v svoj pouk. Zaključki in opažanja projekta bodo predstavljeni tako staršem kot tudi širši javnosti, in sicer  v obliki prispevkov za šolsko spletno stran, občinsko glasilo, zbornik oz. strokovne revije ter na roditeljskih sestankih.

 

erasmus1         erasmus2            erasmus3

Firence, Italija, 29. 5. 2021

Zadnji dan izobraževanja smo namenili evalvaciji gledaliških tehnik, ki smo jih spoznavale v preteklem tednu. Tedensko izobraževanje smo zaključile s slikanjem in podelitvijo diplom za opravljeno izobraževanje.

    

Firence, Italija, 28. 5. 2021

Današnji dan je bil nadaljevanje prejšnjih dni. Pripovedovali smo zgodbe, jih uprizarjali s pomočjo giba, zvoka, besed, improvizacije. Preko Skypa smo se pogovarjali z učiteljem gledaliških umetnosti iz Španije: http://www.proexdra.com/ 

 

    

Firence, Italija, 27. 5. 2021

Danes smo v okviru Erasmus izobraževanja spoznavale tehnike za oblikovanje glasu. Ukvarjale smo se z višino, glasnostjo, poudarki, ritmom, hitrostjo glasu. Odkrivale smo moč glasu in povezanost glasu z dihanjem in izražanjem čustev. S pomočjo glasu smo različnim junakom oblikovale značaje in se urile v čim bolj doživetem branu zgodbe. 

   

Firence, Italija, 26. 5. 2021

Na izobraževanju smo danes spoznale, da je posnemanje prvi korak do domišljije. Improvizacija je osnova ustvarjalnosti. S pomočjo tehnik improvizacije in imitacije smo ugotovile, kako sprostiti domišljijo otrok, da postanejo bolj gibalno, slušno, vizualno ustvarjalni.

          

 

Firence, Italija, 25. 5. 2021

Tretji dan našega izobraževanja smo spoznavale gledališke tehnike za impresioniranje publike, ustvarjanje drame, samozaupanje, razvijanje domišljije in zaupanja soigralcem.

       

 

Koledar dogodkov

avgust 2021
PTSČPSN
       1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31      
« Jul   Sep »

nadomescanja

Dostopnost