Gledališče kot sredstvo za pomoč pri odpravljanju težav
Z novimi ustvarjalnimi idejami in gibanjem do celostnega poučevanja in učenja v vrtcu in šoli
Erasmus-OSZirovnica-Glava

Šola z letošnjim šolskim letom pričenja z izvajanjem projekta Z novimi ustvarjalnimi idejami in gibanjem do celostnega poučevanja in učenja v vrtcu in šoli. Projekt bo potekal dve leti, in sicer ob podpori programa Erasmus+. Ključni cilj je nadgraditi izobraževanja programa fit-pedagogike z mobilnostjo učiteljev z namenom doseganja trajnejšega znanja pri učencih skozi učenje z gibanjem v predšolskem in osnovnošolskem izobraževanju. V projekt so vključeni strokovni delavci vrtca in šole, ki bodo obiskali izobraževalne ustanove v tujini. Tam bodo opazovali aktivne oblike pouka, ki jih bodo nato prenesli na ostale strokovne delavce šole oz. implementirali v svoj pouk. Zaključki in opažanja projekta bodo predstavljeni tako staršem kot tudi širši javnosti, in sicer  v obliki prispevkov za šolsko spletno stran, občinsko glasilo, zbornik oz. strokovne revije ter na roditeljskih sestankih.

 

erasmus1         erasmus2            erasmus3

4. dan izmenjave Berlin 2020

Četrti dan izmenjave je bil namenjen ogledu projektnega dne ustvarjamo gledališko predstavo z učenci gledališkega krožka. Projektni dan je vodila naša koordinatorica izmenjave gospa Cornelia Tiefenbacher skupaj s koreografinjo. Z učenci so sestavljali različne prizore s pomočjo giba, prstnih iger, ritma in plesa. Ob koncu projektnega dne smo učencem predstavile Slovenijo. Koordinatorka nam je predstavila tudi gledališki festival, ki vsako leto poteka v organizaciji njihove šole.

3. dan izmenjave Berlin Erazmus+

Opazovali smo potek dela v gledališki skupini. Delo je potekalo kot del krožka in ne kot del rednega pouka. Spoznali smo nove gledališke tehnike za pozicije telesa, hitrost gibanja, izražanje intenzivnosti čustev, koncentracijo, povezanost skupine in govorne tehnike za delo s tujci. Zvečer smo obiskale mladinsko gledališče Grips, kjer smo si ogledale gledališko-plesno-pevsko predstavo.

 

 

2. dan izmenjave Berlin 2020 Erazmus+

Dan smo preživele na projektnem dnevu z učenci tretjega razreda, ki so pripravljali Kästnerjevo gledališko predstavo Živalska konferenca. Dobile smo vpogled v delo gledališkega učitelja pri redni uri gledališke igre in spoznale, kako delo poteka pri pouku s pomočjo gledaliških tehnik. Seznanili so nas z različno literaturo, ki je dostopna učiteljem pri poučevanju in učenju s pomočjo gledaliških tehnik. Dan je bil uspešen.

Mobilnost Berlin 2020

Ekipa gledaliških pedagoginj srečno prispela na izobraževanje v Berlin. Veselimo se jutrišnjega delovnega dne s hospitacijami na Lisa-Tetzner Schule.

Koledar dogodkov

maj 2021
PTSČPSN
      1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31       
« Apr   Jun »

nadomescanja

Dostopnost