Simbioza šola

Simbioza šola

simbiozaV šolskem letu 2014/15 smo se prvič priključili projektu Simbioza, ki je projekt medgeneracijskega sodelovanja in v osnovi povezuje modrost in mladost na področju računalniškega izobraževanja. V lanskem šolskem letu so se aktivnosti iz računalnice, v obliki Simboze giba, preselile v telovadnice in športne dvorane. Tako smo v lanskem šolskem letu v šolo povabili upokojence in z njimi igrali badminton, odbojko, namizni tenis in imeli vadbo joge. Mladi so bili presenečeni nad vitalnostjo, vzdržljivostjo in obvladovanjem športnih veščin, ki so jih prikazali starejši. V šoli so učence in učenke 3. razreda obiskale nekatere babice, ki so jim zaupale skrivnosti življenja nekoč. Opozorile pa so jih tudi na nekatere razlike v primerjavi z življenjem danes. Družili smo se tudi na brezplačnih delavnicah angleškega jezika. Tu sta se v paru angleškega jezika učila učenec oziroma učenka 1. triletja naše šole in njegova babica oziroma dedek.

Več o aktivnostih v lanskem šolskem letu si lahko pogledate v video posnetku, s katerim smo na video delu natečaja osvojili prvo mesto.

Z aktivnostmi bomo nadaljevali tudi v letošnjem šolskem letu. Družili se bomo pri različnih športnih aktivnostih, pa tudi v računalniški učilnici.

Dostopnost