POMLADANSKE EKSKURZIJE – 6., 7. in 8. razred

V sredo, 31. 5. 2023, bomo izvedli pomladanske ekskurzije.

8. RAZRED

Benečija

Avtobus bo odpeljal z Rodin ob 6.30, pot nadaljeval v Vrbo, se ustavil pred šolo (počakajte pred šolo, ne na avtobusni postaji), nato bo peljal na Breg  in v Zg. Moste.

S seboj morate imeti osebni dokument, modro kartico zdravstvenega zavarovanja (če jo imate) list, trdo podlago in pisala ter malico za cel dan. Za vstopnino v baziliko v Ogleju potrebujete 2€.

V šolski kuhinji prevzemite malico, ki jo boste vzeli s seboj.

Povratek pred šolo je predviden ob 18. uri.

Spremljale vas bodo ga. V. Zuljan (vodja), ga. Meta Čuk, ga. Suzana Jenko in ga. Mateja Bogataj.

 

7. RAZRED

Filovci – Bogojina – Murska Sobota – Goričko

Avtobus bo odpeljal iz Zg. Most ob 6.00, pot bo nadaljeval na Breg, se ustavil pred šolo (počakajte pred šolo, ne na avtobusni postaji), nato bo nadaljeval pot v Vrbo in skozi vasi.

S seboj morate imeti nekaj malice, list, trdo podlago in pisala.

V šolski kuhinji prevzemite malico, ki jo boste vzeli s seboj.

Kosilo boste imeli na Goričkem ob 16.uri.

Domov boste prišli predvidoma okoli 20. ure.

Spremljali vas bodo ga. Saša Eržen (vodja), g. Matjaž Silič, g. Borut Fajfar, g. Jure Valjavec

 

6. RAZRED

Murska Sobota – Goričko

Avtobus bo odpeljal iz Zg. Most ob 6.45 pot bo nadaljeval na Breg, se ustavil pred šolo (počakajte pred šolo, ne na avtobusni postaji), nato bo peljal v Vrbo in naprej skozi vasi.

S seboj morate imeti nekaj malice, list, trdo podlago in pisalo.

V šolski kuhinji prevzemite malico, ki jo boste vzeli s seboj.

Kosilo boste imeli na Goričkem ob 15.uri

Domov boste prišli predvidoma okoli 19. ure.

Spremljali vas bodo ga. Nataša Šturm (vodja), ga. Karmen Kosem, ga. Saša Hladnik in g. Florijan Likar

 

Avtobusi vas bodo po končanih ekskurzijah pripeljali do šole.

 

 

KULTURNI DAN ZA UČENCE 6. RAZREDA

V torek, 30. 5. 2023, bo za učence 6. razreda kulturni dan. V Lutkovnem gledališču v Ljubljani si boste ob 10.00 ogledali gledališko predstavo. Po predstavi boste šli do mladinskega hotela Celica, kjer boste imeli voden ogled po Mladinskem hotelu.

Odhod avtobusa bo ob 8.30 izpred šole.

Pred šolo se boste vrnili predvidoma ob 14.30 uri.

Malico za seboj boste učenci dobili v šolski kuhinji. Dežurni učenci je ne pozabite prevzeti v šolski kuhinji. Kosilo bomo odpovedali za vse učence.

Na kulturnem dnevu vas spremljajo ga. Metka Jerman, ga. Lidija Skoporec Knafelj, ga. Karmen Kosem  in g. Borut Fajfar.

Mladinski pevski zbor Cantare OŠ Žirovnica

MPZ Cantare OŠ Žirovnica

Smo mladinski pevski zbor Cantare, ki ga sestavljajo pevci od 5. do 9. razreda, čeprav letos nimamo devetošolcev. Ponosni smo na vse naše nastope, tako v okviru občine Žirovnica, nastop v Baročni dvorani radovljiške Graščine ter dobrodelni koncert, najbolj pa na regijsko tekmovanje v Gorenji vasi, kjer smo si pripeli SREBRNO priznanje.
Da smo se uvrstili na tekmovanje, je bil odločilen nastop na Območnem srečanju otroških in mladinskih pevskih zborov, ki je potekal meseca marca na Slovenskem Javorniku in kjer nas je ga. Katja Gruber predlagala za regijsko tekmovanje.
Do 11. maja smo pridno vadili, potem pa nastopili na regijskem tekmovanju. Predstavili smo se s pesmimi Doma mladega skladatelja Mateja Kastelica (solist Tevž Bijol), ljudsko Pobelelo pole v izvirni obliki (solistki: Špela Noč in Iza Rekar) ter umetno pesmijo Imam tri ljubice (solist Nik Bulovec), skladateljice Katarine Pustinek Rakar, ki je to pesem napisala prav za naš zbor in je bila na tekmovanju tudi premierno izvedena.
Zelo smo uživali na tekmovanju, saj smo poleg otroških in mladinskih zborov slišali tudi gimnazijske zbore. Ni nam bilo odveč poslušati kar dveh koncertov, na koncu pa prisostvovati še razglasitvi rezultatov. Dobili smo srebrno priznanje, s katerim smo zelo zadovoljni.
Napisali pevci 5. b razreda:
Ula Jalen, Svit Pavlin in Iza Rekar

 

Regijsko tekmovanje 2023

To je bila res posebna priložnost, ki smo jo pevci OŠ Žirovnica dobro izkoristili. Mani osebno je to tekmovanje pomenilo veliko, saj so naše petje ocenjevali odlični glasbeniki: ga. Katja Gruber, g. Tomaž Pirnat in ga. Manja Gošnik Vovk.  Bili smo odlični in si priborili srebrno priznanje.
Na tekmovanju so bili tudi drugi pevski zbori, med njimi tudi gimnazijski. To sta bila res dva izvrstna koncerta izbranih pevskih zborov, ki jih je bilo odlično poslušati. Najbolj pa se moramo zahvaliti naši izvrstni zborovodkinji Slavici Magdič, ki je uresničila naše sanje in nas dobro pripravila na tekmovanje.

Neja Jarkovič, 7. b

 

 

 

 

Neobvezni izbirni predmet Tehnika in tehnologija
Tudi učenci 4.a, 4.b in 5.a, ki so letos najmlajši pri neobveznem izbirnem predmetu tehnika in tehnologija, izdelujejo stenske ure. Na spodnjih fotografijah si lahko ogledate njihove ročne in umetniške spretnosti. Ure so na fotografijah prikazane v različnih stopnjah izdelave. Nekatere so izrezane in okrašene z znaki, druge imajo že dodane številke in kazalce, tretje pa so že dokončane. Vsi izdelki bodo ob koncu izgledali zares lepo. Učenci pa so se pri delu zelo potrudili in pokazali veliko znanja in umetniške domišljije.
Florijan Likar

Atletski športni dan za razredno stopnjo

Športni dan bo potekal na šolskem igrišču v torek, 23. 5. 2023

Discipline:

  • tek 60m
  • skok v daljina z zaletom
  • met vorteksa
  • med dvema ognjema
  • vlečenje vrvi
  • tek 600, 400, 300 m

Zbor 8:20 pred šolo in malica na šolskem igrišču (prevzem v šolski kuhinji)

Pričetek 8:45

Zaključek 12:45

Učenci morajo imeti ustrezno športno obutev in obleko ter zaščito pred soncem.

Koledar dogodkov

maj 2023
PTSČPSN
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31     
« Apr   Jun »

nadomescanja

Dostopnost