Planinski tabor

Prvošolci in drugošolci, ki v letošnjem šolskem letu obiskujejo planinski krožek, so pretekli vikend preživljali v Domu pri izviru Završnice in njegovi okolici.

V petek, 24. 5. 2024, smo se popoldne s Smokuškega mostu odpravili do koče. Tam so nam postregli odlično večerjo, ki smo si jo po prehojeni poti pošteno zaslužili. Po večerji smo se igrali različne igre, nato pa smo si privoščili težko pričakovani spanec. Zjutraj nas je namreč čakal nov planinski izziv, saj smo se po zajtrku odpravili na dolg pohod, na katerem smo se povzpeli na kar 1916 m visoko sedlo Žleb nad Suhim ruševjem, ki se nahaja na mejnem grebenu z Avstrijo. Med potjo smo imeli lep razgled na bližnje vrhove Vrtačo, Palec in Begunjščico. Tudi vreme je držalo z nami, saj je dež počakal, da smo se s pohoda vrnili v kočo, kjer nas je čakalo slastno kosilo, nato pa je sledil planinski krst vseh tistih, ki so se tabora udeležili prvič. Ker se ob vsakem krstu spodobi tudi praznovanje, smo v okolici koče zakurili ogenj, v žerjavici pa smo si spekli hrenovke in kruh. Pred spanjem smo prebrali še pravljico in po aktivnem dnevu hitro zaspali. V nedeljo po zajtrku so nas obiskali gorski reševalci, ki so nam pripravili pravi “zip-line” med dvema smrekama. Preizkusili smo se tudi v plezanju, nato pa smo si privoščili še kosilo, po katerem je sledilo še presenečenje za našega planinca Petra, ki je praznoval rojstni dan. Prijazni oskrbnik koče Rok je spekel slastno torto, s katero smo se posladkali pred odhodom v dolino.

Na planinskem taboru smo se imeli zelo lepo. Ob novih planinskih podvigih smo stkali tudi nova prijateljstva in se marsičesa naučili. Vsi smo bili enotni, da z veseljem pričakujemo naša prihodnja planinska srečanja.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost