Ocena predstave Neki novi tipi

V ponedeljek, 23. 11. 2015, so si učenci od 6. do 9. razreda v Mestnem gledališču Ljubljanskem ogledali glasbeno predstavo Neki novi tipi. Učenci 8. razredov so si pred predstavo ogledali zaodrje gledališča: garderobe igralcev, masko, kostume, tesarsko delavnico … Učenci 9. razredov pa so si ogledali Narodno in univerzitetno knjižnico (NUK). Po predstavi so se vsi učenci pogovarjali z igralci in ustvarjalci predstave Neki novi tipi. Učenci so bili nad kulturnim dnem navdušeni in marsikdo bo šel predstavo ponovno gledat.

 

Mnenje učenke Danaje Stević, 7. a:

Predstava Neki novi tipi se dogaja v 60. letih prejšnjega stoletja. Glavne vloge so imeli štirje fantje, ki so imeli rock skupino. Fantom je bilo ime Rob (Robert Korošec), Phil (Filip Samobor), Matt (Matic Lukšič) in Sean (Žan Perko). Fantje so poskušali postati slavni. To so naredili tako, da so najprej izdali ploščo, ki je postala najbolj prodajana. Lastnik prodajalne plošč je bil Travis (Tines Špik), njegovega pomočnika je igral Milan Štefe, ki mu je v predstavi ime Miles. Njegovi nečakinji je bilo ime Sarah (Sara Gorše). Ona je prikazala tudi norijo takratnih oboževalk. Stilistka fantov je bila Tanja (Tania Dimitrievska), ta jih je po izdaji plošče popolnoma spremenila. Dobili so nove obleke, čevlje in frizure. Sally (Nina Rakovec) je bila v predstavi zelo znana mlada soul pevka. Ko so fantje postali slavni, je bila pozabljena in se je zapila.

Predstava je bila zabavna in smešna. Pesmi v predstavi so bile zelo dobre, nekaj so jih napisati tudi fantje sami. Besedila ni bilo veliko, zato je bilo kdaj težko vedeti, kaj se dogaja. Zelo mi je bilo všeč, da je predstava napisana v slengu. Predstava je bila namenjena skupini The Beatles. Če bi morala oceniti predstavo do 1 do 5, bi ji dala 5+.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost