Z gradnjo prizidka do potrebnih prostorov

V sredo, 4. novembra, je v šoli potekala otvoritev prostorov v novem prizidku. Slovesnosti so se udeležili povabljeni gosti, predstavniki občine, starši, učenci in učitelji.

Gradnja prizidka pri naši šoli je potekala vse od lanskega junija. Z novimi prostori smo pridobili sodobno učilnico za pouk gospodinjstva, skladišče za potrebe kuhinje, dve učilnici in dve igralnici s  kabineti in sanitarijami ter novo jedilnico. Slednje smo se učenci in učitelji še posebej razveselili, saj stare jedilnice zaradi varnosti že dve leti nismo mogli uporabljati. V sklopu gradnje smo v šoli in vrtcu pridobili tudi dvigalo, namenjeno gibalno oviranim osebam, v vseh nadstropjih so bila vgrajena požarna vrata in v prenovljenih gardorobah, v veliko zadovoljstvo učencev, nameščene garderobne omarice.

Na otvoritveni slovesnosti je o projektu, za katerega je Občina Žirovnica skupno odštela milijon evrov, spregovoril župan Leopold Pogačar. Potek gradnje, ki ni minila popolnoma brez zapletov, je predstavil vodja projekta Izidor Jekovec in ravnateljica Osnovne šole Žirovnica Ana Klemenc je izrazila zadovoljstvo nad novimi upridobitvami in se vsem pristojnim zahvalila za sodelovanje.

Prisrčno noto so prireditvi ob svečah in bučah dodali pevci zborčka iz vrtca pod vodstvom Maše Hribernik in sproščen nastop deklet iz dramske skupine pod vodstvom Veronike Bakač. Potem ko sta ravnateljica in župan simbolično prerezala trobojnico pred vhodom v novo jedilnico, so si obiskovalci nove prostore tudi ogledali. Za končno piko na i otvoritvi so poskrbeli v šolski kuhinji.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost