Benetke z otoki – ekskurzija izbirnih predmetov

Učenci, ki obiskujejo izbirne predmete likovno snovanje, rastline in človek, življenje človeka na Zemlji in turistično vzgojo, smo se 17. oktobra 2015 odpravili na enodnevno strokovno ekskurzijo v tujino. Naš cilj so bile Benetke in dva beneška otoka Burano ter Murano. Burano je majhen ribiški otoček, za katerega so značilne pisane hiše in je poznan predvsem po čipkarstvu. Za razliko od naše Idrije, na Buranu čipke šivajo. Na Muranu pa smo obiskali eno izmed številnih steklarn. Ogledali smo si, kako steklarski mojstri delajo različne izdelke. Izvedeli smo veliko o barvah, surovinah in tehnikah steklarskih izdelkov.

Tako, kot se za obisk mesta na vodi spodobi, smo se med otoki prevažali s čolni. Najprej s turistično ladjico, nato pa še s kraljico med beneškimi čolni – gondolo.

Vreme nam je bilo več kot naklonjeno. Po enem tednu dežja in po visokih vodah na Markovem trgu so na Benetke pričakale v čudoviti podobi. Z Markovega trga smo se po ozkih ulicah, preko kanalov, čez mostičke in mostove sprehodili do glavne prometnice – do Canala Grande.  Tam smo res videli, kaj pomeni mesto na vodi. Ves promet poteka na vodi, videli smo policiste, smetarje, reševalce, avtobuse, gondole, vodne taksije … Nekateri smo se odločili in se tudi sami popeljali po kanalih z gondolo, tako smo Benetke doživeli s tiste prave perspektive – z vode.

Benetke so sanjski cilj marsikaterega  turista. Veseli smo, da smo si ogledali ta turistični biser v naši sosednji deželi Italiji.

 

Mnenja treh udeležencev:

 

»Zelo mi je bilo všeč, vesela sem da sem videla Benetke, ki sem si jih predstavljala čisto drugače.« (Helena)

 

»Na ekskurziji sem ves čas zelo uživala. Všeč mi je bilo, ker smo imeli čas, da smo lahko tudi sami šli na ogled otoka Burano in Benetk (Hvala za zaupanje!). Všeč mi je bila pisanost in posebnosti Burana in Benetk, ter spoznavanje življenja tam. Hvala vam za tako čudovito izkušnjo.« (Julija)

 

»Najbolj mi je bilo všeč, ko smo se z gondolo peljali po kanalih in videli hiše, ki so stale na vodi in videli nekaj drugačnega od naših krajev. Hvala za to prečudovito ekskurzijo.« (Sara)

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost