Prihod v CŠOD Lipa

Spoštovani starši, 

učenci in učenke 4. a in 4. b vam sporočajo, da so srečno prispeli v CŠOD Lipa v Črmošnjicah. 

VOZNI RED ŠOLSKEGA AVTOBUSA – 11.10. 2021

Zaradi popolne zapore državne ceste v Žirovnici (železniški prehod), bo šolski avtobus danes vozil po spremenjenem voznem redu. Kljub zagotovilu občine in izvajalcev del, da bo danes le delna zapora in da bo prevoz šolskih otrok potekal nemoteno, so nam ravnokar sporočili, da bo na omenjenem odseku popolna zapora.

Vse učence (za smer Rodine in smer Zg. Moste) bo šolski avtobus odpeljal hkrati, po voznem redu za odhode v smeri Rodine. Le za prevoz ob 12. uri bo učence v smeri Most in Brega peljal šolski kombi ob 12.30 izpred šole.

Odhod avtobusa izpred šole je:

13.05

13.55

14.45

Avtobus bo učence peljal v smeri Rodin, nato pa preko Begunj in Lesc na Breg in v Moste.

Zaradi tega bodo možne zamude šolskega prevoza in boste učenci prišli kasneje domov.

Hvala za razumevanje.

Požarna varnost 2021

V petek, 1. oktobra 2021, smo na OŠ Žirovnica pripravili naravoslovno-tehniški dan Požarna varnost. Učenci 1. razredov so se srečali z gasilcem, se pogovarjali o evakuaciji in izdelali likovni izdelek. Predstavitev gasilske opreme, prvo pomoč pri opeklinah in pogovor o evakuaciji so imeli učenci 2. razredov. Učence 3. in 4. razredov je obiskal pes pomočnik pri reševanju. Seznanili so se tudi z gorenjem, gašenjem in uporabo številke 112. Petošolci so si ogledali vozila in opremo GARS z Jesenic. Učenci 6. razredov so se ukvarjali z gorenjem in gašenjem ob poskusih ter uporabo priročnih gasilnih sredstev. Prvo pomoč – položaje ponesrečencev, prenašanje, imobilizacijo in uporabo trikotne rute ter priročnih sredstev za prvo pomoč, oskrbo rane, osnovne vrste obvez in izdelavo likovnih in literarnih izdelkov so prakticirali učenci 7. in 8. razredov. Devetošolci pa so gasili požare, spoznali delovanje GRS, osnove prve pomoči, oživljanje in gašenje. Čim več dejavnosti smo izvedli na prostem, učenci pa so pri spoznavanju požarne varnosti aktivno sodelovali, kar jim je bilo zelo všeč.

 

 

NARAVOSLOVNO-TEHNIŠKI DAN POŽARNA VARNOST

V petek, 1. oktobra 2021, bomo imeli naravoslovno-tehniški dan: Požarna varnost. Načrtovane dejavnosti se za vse učence šole začnejo ob 8.20 in trajajo do 12.45.

DEJAVNOSTI:

  • 1. razred: srečanje z gasilcem, prilagojene vsebine o naravnih in drugih nesrečah na temo NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS, pogovor o evakuaciji,  izdelava likovnega izdelka.
  • 2. razred: predstavitev gasilske opreme, prva pomoč pri opeklinah, pogovor o evakuaciji, izdelava likovnega izdelka na temo NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS.
  • 3. razred: Pes pomočnik pri reševanju. Starosti  učencev prirejene vsebine o gorenju, požarih, 112, naravne in druge nesreče s poudarkom o preventivnih ukrepih, da preprečimo težave z vodo, izdelava likovnega izdelka na temo NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS.
  • 4. razred: Pes pomočnik pri reševanju. Starosti učencev prirejene vsebine o gorenju, požarih, gašenju in uporabe 112 – osnove gorenja in gašenja ob poskusih. Obisk gasilnega doma v Zabreznici. 
  • 5. razred: Pogovor o naravnih in drugih nesrečah s poudarkom na temo NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS. Izdelava likovnega izdelka. Obisk GARS z Jesenic, predstavitev vozila in opreme.
  • 6. razred: Gorenje in gašenje ob poskusih, uporaba priročnih gasilnih sredstev.  Požari v naravi, poplave in ekološki problemi ob požarih in poplavah. Požar, naravne nesreče in preventiva v angleščini. Prirejene vsebine o naravnih in drugih nesrečah ter uporabi klicne številke 112.
  • 7. razred: Prva pomoč – predavanje, kviz. Izdelava izdelkov na temo NARAVNE IN DRUGE NESREČE – POŽARNA VARNOST IN PROSTI ČAS.
  • 8. razred: Prva pomoč: položaj ponesrečencev in prenašanje, imobilizacija in uporaba trikotne rute ter priročnih sredstev za prvo pomoč, oskrba rane, osnovne vrste obvez,  izdelava likovnih in literarnih izdelkov.
  • 9. razred: Požar in gašenje, delovanje GRS, osnove prve pomoči in oživljanje ter gašenje.

Čim več dejavnosti bomo poskušali izvesti zunaj, zato se primerno oblecite in obujte.

Koledar dogodkov

oktober 2021
PTSČPSN
     1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
« Sep   Nov »

nadomescanja

Dostopnost