OBVESTILO OB PONOVNEM ODPRTJU ŠOL ZA UČENCE 9. RAZREDA IN UČENCE Z UČNIMI TEŽAVAMI

Spoštovani starši,

V ponedeljek, 25. 5. 2020 šole odpiramo svoja vrata tudi za devetošolce in učence od 4. do 8 razreda z učnimi težavami oz. za tiste, ki v tem šolskem letu ne dosegajo ali težje dosegajo minimalne standarde znanja. Zaposleni v šoli se intenzivno pripravljamo, da bomo lahko tudi te otroke sprejeli na varen način in v skladu s priporočili, ki smo jih šole prejele s strani Ministrstva za izobraževanje, Zavoda za šolstvo in NIJZ.

Za ustrezen prehod je šola sprejela Pravila ravnanja v OŠ Žirovnica v času razbremenitvenih ukrepov epidemije COVID- 19 in Protokol za prehod iz izobraževanja na daljavo v izobraževanje v OŠ Žirovnica za učence 9. razreda in učence z učnimi težavami. Dokumenta najdete na povezavi  Pravila ravnanja s prilogami .

V šolo bomo sprejeli otroke za katere bomo z vaše strani predhodno prejeli Izjavo  staršev pred vstopom v šolo Izjava šola (Priloga 2), zato vas prosimo, da ne pozabite Izjave oddati razredničarki oz. razredniku še pred prihodom otroka v šolo.

Za tiste otroke, ki ste jih predhodno prijavili na šolski prevoz, bomo zagotovili prevoz z avtobusom. Prosimo vas, da učence spodbujate k prihodom v šolo peš ali s kolesom. Zaradi spremembe urnikov urnik 9.r, bodo nekoliko spremenjen tudi vozni red šolskega avtobusa. Drugačna pravila bodo veljala tudi za šolski prevoz Prevozi šolarjev Priporočila NIJZ .

Razrednika devetošolcev sta vam že poslali vabilo na roditeljski sestanek, ki bo tokrat potekal nekoliko drugače (preko video konference) kot smo vajeni. Na sestanku boste skupaj z razredniki razjasnili morebitna vprašanja, dileme in skrbi, ki jih v tem trenutku imate.

Učenci od 4. do 8. razreda, ki imajo učne težave oz. tisti, ki v tem šolskem letu ne dosegajo ali težje dosegajo minimalne standarde znanja bodo s strani učiteljev povabljeni v šolo, kjer bomo izvajali dopolnilni pouk in učno pomoč. Urnik dopolnilnega pouka vam bo posredoval učitelj posameznega predmeta. Prosimo vas, da otroke spodbudite k udeležbi pri dopolnilnem pouku.

Do nadaljnjega imajo vstop v šolo le zaposleni in učenci ter izjemoma predhodno najavljeni obiskovalci. Devetošolci bodo vstopali v šolo skozi desni vhod Dvorane pod stolom. V šolo bo vstop možen 10. minut pred pričetkom pouka, torej ob 7.50. Prosimo vas, da se z otrokom pogovorite naj v šolo ne prihaja prej, ker vstop ne bo možen. V primeru lastnega prevoza in v izogib gneči na dovozu do šole starši učence oddajate na avtobusni postaji ob šoli.

V šolo naj prihajajo le zdravi otroci. Vljudno vas prosimo, da se držite dogovorov z učitelji, hkrati pa se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

Ravnateljica, Erika Melihen in zaposleni OŠ Žirovnica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost