Utrinki iz dejavnosti

Prvi debatni turnir

Na naš prvi letošnji debatni turnir v Celje smo v soboto, 14. 10. 2017, odšli Balonarji Neža Babič, Neža Jan, Izabela Letonja in Knedli – Nika Valentar, Tjaša Dolar, Lara Repe pa je žal zbolela in je namesto nje dvakrat v vsaki debati nastopila Nika. Debatirali smo na debatno trditev: Umetna inteligenca prinaša več škode kot koristi. V obeh tekmah, ko smo trditev zagovarjali in negirali, smo vsi zmagali.

V tretjem debatnem krogu smo dobili novo – impromptu debatno trditev: Vsaka šola bi morala imeti sadni in zelenjavni vrt, za katerega bi morali skrbeti vsi učenci. Obe ekipi smo to tekmo izgubili, saj smo bili na negacijski strani, kjer je bilo težje poiskati prepričljive argumente proti kot za.

Turnirja se je udeležilo rekordno število ekip iz vse Slovenije, kar 38 in to pomeni 114 debaterjev. Balonarji smo se uvrstili na odlično 9. mesto, Knedli pa na 16. mesto. Zelo nas je razveselila tudi Izabela Letonja, saj se je med govorci uvrstila na 4. mesto in osvojila srebrno priznanje.

Z nami je odšlo tudi 12 šestošolcev, ki so se udeležili delavnic za začetnike, in upamo, da bodo postali tako uspešni debaterji, kot so punce iz ekip Balonarji in Knedli.

Delaven, a prijeten in uspešen dan smo zaključili na Trojanah, kjer smo se najedli krofov in še kakšnega odnesli domov.

Jesenski medobčinski kros

REZULTATI MEDOBČINSKEGA KROSA 2017 – 4. 10. 2017; Podmežakla, Jesenice

1.RAZRED

 1. MESTO – Zoja Razinger
 2. MESTO – Zarja Sedžek
 3. MESTO – Maksim Derling

2.RAZRED

 1. MESTO – Katarina Lužnik, Svit Sedžek
 2. MESTO – Žan Starič
 3. MESTO – Liza Babič

3.RAZRED

 1. MESTO – /
 2. MESTO – Bine Mlačnik
 3. MESTO – /
 1. RAZRED
 1. MESTO – Neža Rižmarič Hladnik, Vid Borštnik
 2. MESTO – /
 3. MESTO – Lina Jarkovič, Jaka Krivic

5.RAZRED

 1. MESTO – Maja Madon
 2. MESTO – /
 3. MESTO – /

6.RAZRED

 1. MESTO – /
 2. MESTO – /
 3. MESTO – Vida Žemlja

7.RAZRED

 1. MESTO – /
 2. MESTO – Rosa Rekar
 3. MESTO – /

8.RAZRED

 1. MESTO – Nik Bergelj
 2. MESTO – Neža Babič
 3. MESTO – /
 1. RAZRED
 1. MESTO – /
 2. MESTO – /
 3. MESTO – /

Učenke in učenci OŠ Žirovnica so skupno osvojili 1. mesto. Iskrene čestitke vsem.

Jesenska ekskurzija za 7. razrede

Na ekskurziji smo raziskovali sosednjo avstrijsko Koroško. Najprej smo obiskali svet v malem – Minimundus, nato smo šli na Gosposvetsko polje, kjer smo si ogledali vojvodski prestol in cerkev Gospe svete. Za konec smo se odlepljali še na grad Landskron nad Beljakom, kjer smo si ogledali predstavo s pticami ujedami.

Preživeli smo lep in poučen dan.

Tretješolci na kulturnem dnevu v Vrbi

Da bi bolje spoznali svoj kraj, smo učenci 3. razreda raziskovali vas Vrbo. Pod lipo smo sprejemali sicer malo manj pomembne odločitve kot naši pradedje, prepoznavali posamezne značilnosti cerkvice sv. Marka ter odkrivali rojstno hišo in življenje našega največjega pesnika Ribčevga Franceta.

Športni dan – jesenski pohod

V petek, 22. 9. 2017, so učenci razredne stopnje imeli prvi športni dan v letošnjem šolskem letu. Prvošolci so se podali do vodostana v Žirovnici, drugošolci do Sankaške koče, tretješolci na Gosjak, četrtošolci so osvojili Valvasorjev dom, učenci petega razreda pa Zabreško planino. V sončnem dopoldnevu so se imeli zelo lepo.

 

Stran 1 od 2912345...1020...Zadnja »