Stereotipi so brez veze. Dan za punce

Obveščamo vas, da bo v sredo, 19.4.2017, od 14.00 do 15.30, v Ljubljani (Kristalna palača BTC) potekal brezplačni dogodek »STEREOTIPI SO BREZ VEZE. DAN ZA PUNCE«.Na dogodku, ki  je namenjen osnovnošolkam (7. – 9. razred) in srednješolkam, bomo na sproščen način predstavili raznovrstne poklice s področja tehnike, naravoslovja in informacijske tehnologije.

Več informacij najdete v priloženem vabilu.

VABILO in PROGRAM Dan za punce 19 04 2017

Dnevi odprtih vrat Gimnazije Franceta Prešerna

Termini za dneve odprtih vrat na Gimnaziji Franceta Prešerna:

DATUM URA VABLJENI:
TOR, 8. 12. 2015 18.00 učenci, starši in ostali zainteresirani
TOR, 12. 1. 2016 18.00 učenci, starši in ostali zainteresirani
PET, 29. 1. 2016 dopoldne devetošolci v okviru dogodka »Postani naš dijak za en dan«

poklicna1

Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva

Dragi devetošolci,

kmalu, v prihodnjem letu, boste postali že srednješolci in gimnazijci. Do takrat pa vas čaka odločitev o nadaljevanju izobraževanja: kam se boste usmerili, kaj vas zanima, kaj bi počeli v svojem življenju?

Želimo vam olajšati odločanje, zato bodo slovenska podjetja po vsej Sloveniji v četrtek, 26. novembra, ob 16. uri drugo leto zapored odprla svoja vrata vam, vašim staršem in učiteljem. Rada bi vam približala manj vidne in znane poklice. Pa nove, zanimive in obetavne poklice, po katerih povprašujejo delodajalci.

Za prijavo na dogodek vam je prvič doslej na voljo novo spletno mesto: danzakariero.si. Na njem lahko kadar koli in povsod, kjer imate dostop do spleta, pobrskate med predstavljenimi podjetji. Izberete tisto, ki ga želite obiskati, in se elektronsko prijavite za obisk, do ponedeljka, 23. 11. 2015.

Celoten dogodek je poimenovan Dan odprtih vrat slovenskega gospodarstva. Njegov pobudnik je Gospodarska zbornica Slovenije, v sodelovanju z Zavodom RS za zaposlovanje in Zavodom RS za šolstvo.

Preberite več o dogodku v obvestilu na spletni strani Zavoda RS za zaposlovanje:

Slovenska podjetja bodo mladim spet odprla svoja vrata
http://www.ess.gov.si/obvestila/obvestilo/slovenska-podjetja-bodo-mladim-spet-odprla-svoja-vrata.