OBVESTILO OB PONOVNEM ODPRTJU ŠOL ZA UČENCE OD 1. DO 3. RAZREDA

Spoštovani starši,

Zdaj pa je zares že znano in potrjeno s strani pristojnih, da bomo za učence 1., 2. in 3. razreda odprli vrata šole v ponedeljek, 18. maja 2020. Zaposleni v šoli se intenzivno pripravljamo, da bomo lahko otroke sprejeli na varen način in v skladu s priporočili, ki smo jih šole prejele s strani Ministrstva za izobraževanje, Zavoda za šolstvo in NIJZ. Vse napore bomo usmerili v to, da se bodo vaši otroci v šoli počutili varne in sprejete.

Učitelji so vam že poslali vabilo na roditeljski sestanek, ki bo tokrat potekal nekoliko drugače (preko video konference) kot smo vajeni. Na sestanku boste skupaj z razredničarko razjasnili morebitna vprašanja, dileme in skrbi, ki jih v tem trenutku imate.

Za ustrezen prehod je šola sprejela Pravila ravnanja v OŠ Žirovnica v času razbremenitvenih ukrepov epidemije COVID- 19 in Protokol za prehod iz izobraževanja na daljavo v izobraževanje v OŠ Žirovnica v oddelku za učence I. triade (na povezavi  Pravila ravnanja in Protokol za prehod).

V šolo bomo sprejeli samo otroke za katere bomo z vaše strani predhodno prejeli Izjavo staršev pred vstopom v šolo, izjava je dostopna na povezavi  Izjava šola   Prosimo vas, da ne pozabite Izjave oddati razredničarki še pred prihodom otroka v šolo.

Za tiste otroke, ki ste jih predhodno prijavili na šolski prevoz, bomo zagotovili prevoz z avtobusom. Zaradi spremembe urnika v šoli, bo nekoliko spremenjen tudi vozni red avtobusa v in iz šole. O novem voznem redu vas bodo obvestile razredničarke, lahko pa si ga ogledate tudi na povezavi vozni red. Drugačna pravila bodo veljala tudi za šolski prevoz. Priporočila so na povezavi Prevozi šolarjev Priporočila NIJZ  in vas prosimo, da o njih podučite otroke, ki bodo v šolo prihajali s šolskim avtobusom.

Do nadaljnjega imajo vstop v šolo le zaposleni in učenci ter izjemoma predhodno najavljeni obiskovalci. Otroke prvošolcev bomo sprejemali na glavnem vhodu v šolo, kjer jih boste starši oddali. Drugošolci bodo v šolo vstopali skozi stranski vhod ob Dvorani pod Stolom, tretješolci pa skozi stranski vhod na vzhodni strani šole (vhod garderobe). V šolo bo za učence 2. in. 3. razreda vstop možen 10 minut pred pričetkom pouka, torej ob 7.50. Prosimo vas, da se z otrokom pogovorite naj v šolo ne prihaja prej, ker vstop ne bo možen. V primeru lastnega prevoza in v izogib gneči na dovozu do šole starši učencev 2. in 3. razreda učence oddajate na avtobusni postaji ob šoli. Tako boste v prvih dneh usmerjeni tudi s strani gasilcev.

V šolo naj prihajajo le zdravi otroci. Vljudno vas prosimo, da se držite dogovorov z učitelji, hkrati pa se vam zahvaljujemo za sodelovanje.

Učenci od 4. do 9. razreda nadaljujejo izobraževanje na daljavo. 25. maja naj bi v šolo sprejeli tudi devetošolce in učence z učnimi težavami. Šole nestrpno pričakujemo navodila Ministrstva za izobraževanje, da se bomo lahko ustrezno pripravile tudi na sprejem teh učencev. Informacije bomo po preučitvi posredovali tudi vam.

Veselimo se ponovnega zagona pouka v prostorih šole in nestrpno pričakujemo otroški živ-žav v učilnicah.

Ravnateljica, Erika Melihen in zaposleni OŠ Žirovnica

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost