Teden mobilnosti, kolesa in skiroji

TEDEN MOBILNOSTI

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI je že tradicionalna evropska pobuda, ki nas spodbuja k smiselni uporabi motoriziranih prevoznih sredstev ter s tem spodbuja k zdravemu življenjskemu slogu in ohranjanju narave. Letošnje geslo tedna mobilnosti pa je GREMO PEŠ!.

Dejavnosti potekajo preko celotnega leta, največ pa jih je med 16. in 22. septembrom, ki se zaključi z EVROPSKIM DNEVOM BREZ AVTOMOBILA.

Na šoli bomo od ponedeljka, 16. do petka, 20. septembra zbirali podatke o načinu prihajanja učencev v šolo – vsi, ki boste namesto z avtomobilom ali avtobusom v šolo prišli peš, s kolesom ali skirojem, boste svojemu oddelku prislužili točke v tekmovanju za naj razred OŠ Žirovnica.

 

KOLESA IN SKIROJI PRED ŠOLO

V zadnjem času veliko otrok prihaja v šolo s kolesi in s skiroji, kar pozdravljamo. Vendar pa se vsi učenci ne držite šolskih pravil uporabe koles. Dogaja se, da kolesa in skiroji izginjajo, se premeščajo in uničujejo, kar je nedopustno. Ob prihodu v šolo kolo in skiro parkirajte na ustreznem mestu, v zato predvidenih kolesarnicah. Kolo zaklenite in se drugih ne dotikajte in jih namerno ne uničujte. Med odmori in pred poukom je vožnja s kolesi in s skiroji prepovedana in nevarna. Po pouku se pred šolo ne zadržujte in se z njimi varno odpeljite domov.

 

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost